24 d'abril de 2024

Una trentena de persones participen a la ruta dels molins de la Vall del Ges

Finalment, es va visitar el molí d’en Vila o de la Vilavella

El Ter 16 de maig de 2011 a les 20:18
Alguns dels participants
Una trentena de participants van poder gaudir d’una jornada excepcional a la part alta del riu Ges. Es tractava de posar en valor les restes de tres molins hidràulics fariners, dos al terme de Sant Pere de Torelló i l’altre al de Vidrà, tot fent un recorregut d’uns vint-i-dos quilòmetres.

Els més de 50 litres/m2 caiguts durant la tarda nit del dia 14 va obligar l’organització a fer canvis en el recorregut i a consensuar amb els participants el fet de sortir o posposar la caminada. Finalment, es va acordar pujar i baixar per l’antic camí ral de la Portella, amb trams empedrats de quan encara hi passaven els traginers amb les mules.

Al primer molí, el Molí del Salt, el més antic dels tres, del segle XVI o anterior, es va poder gaudir del salt d’aigua de 17 metres amb un curs d’aigua excepcional. Del Molí Nou, construït l’any 1687, en vam veure la resistent resclosa de fusta, abandonada a principis de la dècada de 1950. Finalment, es va visitar el molí d’en Vila o de la Vilavella amb una bassa de finals del segle XVII en un estat de conservació força bo malgrat estar abandonada fa vuitanta anys.
Etiquetes:
Societat