24 d'abril de 2024

Pocs canvis a les alcaldies del Lluçanès

El nou alcalde de CiU de Sant Boi de Lluçanès serà Albert Sadurní

El Ter 23 de maig de 2011 a les 18:31
Aquestes eleccions municipals han deixat pocs canvis als ajuntament del Lluçanès. A Prats repeteix el convergent Lluís Vila i a Oristà també continua Vicenç Cornejo amb només una diferència de dos vots.

*Alpens*
Alpens era un dels tres municipis osonencs amb llista única i que per tant Montse Barniol de Gent d’Alpens, repeteix com alcaldessa i obté els 7 regidors amb 149 vots (81%). El vot en blanc va ser del 16% i es van abstenir 2 de cada 10 persones amb dret a vot.

*Sant Agustí de Lluçanès*
Tal i com era d’esperar a Sant Agustí de Lluçanès no hi ha hagut sorpreses, Convergència i Unió amb Josep Pujol al capdavant tornarà a repetir a l’alcaldia amb 5 regidors i 46 vots. El PSC-PM van obtenir 4 vots i el PP, 1. La participació ha estat del 72% amb un total de 63 vots emesos. Hi un de cada 10 vots va ser en blanc. L’abstenció va ser del 28%.

*Sant Boi de Lluçanès*
El nou alcalde de CiU de Sant Boi de Lluçanès serà Albert Sadurní, que substitueix al fins ara batlle Josep Maria Masramon que va de número dos de la llista. Els convergents han aconseguit 5 regidors amb 230 vots (62%). Els 2 restants, amb 135 vots (36%) han anat a la llista del PSC-Independents per Sant Boi amb Josep Maria Girvent al capdavant. L’abstenció va ser del 14% i els vots en blanc van ser de prop del 2%.

*Lluçà*
A Lluçà a aconseguit un cop més l’alcaldia Eva Boixadé per Independents per Lluçà, llista vinculada a ERC. Les dues darreres legislatures només es va presentar la llista de Boixadé. En els comicis d’ahir va aconseguir 4 regidors amb 79 vots. D’altra banda, Rosa Trabal (CiU) obté 3 regidors amb 54 vots. L’abstenció va estar per sobre el 27% i els vots en blanc van ser prop del 9%.

*Perafita*
Majoria absoluta del que ja era alcalde de Perafita, Ramon Casals (CiU) amb 6 regidors i 166 vots. Independents per Perafita, associats a la marca blanca d’ERC, amb el ja regidor Ramon Berengueras, ha aconseguit de nou ser regidor amb 50 vots. Prop de 3 de cada 10 votants no ho va fer i els vots en blanc van ser poc més de l’1%.

*Sant Marti d’Albars*
Continua la tradició convergent de Sant Martí d’Albars. El 58% del vots (45) van votar a Ramon Erra, cap de llista de CiU, que aconsegueix 4 regidors. Independents per Sant Martí vinculada a ERC, aconsegueix el regidor que falta (28 vots) per completar el ple que va a parar al cap de llista, Jordi Soler. Progrés Municipal amb Joaquim Padrós i el PP amb Laia Rabinad no van aconseguir cap vot. Pel que fa a l’abstenció va ser del 15% i el vot en blanc va ser de prop del 4%.

*Sobremunt*
Quatre candidatures a Sobremunt per 74 votants. Joaquima Casas (CiU) repeteix com alcaldessa a l’obtenir 2 regidors amb 31 vots (53%). Per Independents per Sobremunt, llista lligada a ERC, Joan Font entra com a nou regidor gràcies als 24 vots aconseguits (41%). Progrés Municipal amb Albert Ponton i el PP amb Beatriz Cañadas no van obtenir cap vot. L’abstenció va ser del 17% i es van comptabilitzar 2 vots en blanc (3%).

*Oristà*
A Oristà les coses han quedat com estaven encara que aquesta vegada tant sols hi ha hagut una diferència de 2 vots entre Gent del Municipi d’Oristà (PSC) i Convergència i Unió. Vicenç Cornejo (GMO-PM) repeteix per tant com a alcalde hi obté, novament, 4 regidors amb 195 vots (47,5%). Amb 193 (47%) i 3 regidors CiU amb Marc Sucarrats que s’estrenava com a cap de llista. L’abstenció va ser del 17% i els vots en blanc van ser 23 (6%).
Etiquetes:
Política Municipal