24 d'abril de 2024

L’exposició ‘Coneguem el Lluçanès’, fins el 10 de juny

L'exposició estarà a Sant Boi de Lluçanès fins el 10 de Juny

El Ter 1 de juny de 2011 a les 10:27
Un dels plafons creats per una de les escoles del Lluçanès
Cada escola ha plasmat en un plafó els elements més significatius referents a la cultura i el patrimoni del seu poble. L'IES, per la seva banda, ha realitzat una maqueta a escala d'una part del Lluçanès i en dos plafons més, un mapa del Lluçanès identificant-hi diferents esdeveniments històrics i recursos patrimonials.

Els pobles que no tenen escola han estat representats per les escoles més properes. Així, Sant Boi de Lluçanès ha treballat sobre els pobles de Sant Agustí de Lluçanès i Sobremunt, i les dues escoles de Prats han treballat Sant Martí d'Albars i Santa Maria de Merlès.

En total doncs, l'exposició consta de 16 plafons i diferents maquetes. Amb el conjunt de l'exposició i tenint en compte els diferents mètodes de treball, s'ha aconseguit donar a conèixer el Lluçanès amb la visió dels més petits.

La creació de l'exposició "Coneguem el Lluçanès" forma part dels actes de commemoració dels 400 anys de la creació de la Sotsvegueria del Lluçanès, i en concret ha estat pensada per la Comissió 400 anys Educació de la qual en formen part totes les escoles del Lluçanès. Aquestes, ja fa un any que es troben assíduament per a plantejar aquest projecte i altres activitats pedagògiques.

Plafó de Sant Martí de Sobremunt

Plafó de Santa Maria de Merlès

Etiquetes:
Cultura