Bioaccez Controls, Extrapernil, La Vola i la Cooperativa Plana de Vic, premiats per la Cambra de Comerç

dijous 9 de octubre de 2008 08:43h

Els premis s'han entregat aquest dimecres dins dels actes del Dia de la Cambra a Osona, que s'han celebrat a Manlleu

Els premiats amb els seus guardons

Els premiats amb els seus guardons

Escolta la notícia

L'Auditori de Caixa Manlleu es va omplir La taula presidencial del lliurament de premis, amb representants de la Cambra de Comerç

Els premiats amb els seus guardons


Manlleu, | Les empreses Bioaccez Controls de Manlleu en la modalitat de millor iniciativa emprenedora, Extrapernil (Cuits Erre) de Vic en la categoria d’innovació, La Vola de Manlleu per la seva política de responsabilitat social corporativa i la Cooperativa Plana de Vic per la seva trajectòria han rebut aquest dimecres el reconeixement de la Cambra de Comerç.

Els premis s’han entregat dins dels actes de celebració del Dia de la Cambra a Osona que s’han celebrat a Manlleu. L’acte d’entrega dels premis ha estat presidit pel president de l’entitat, Miquel Valls que ha destacat que malgrat la situació de crisi i les dificultats els empresaris afronten la situació ‘amb confiança’.

En el cas de Bioaccez Controls és una empresa que des de la seva creació l’any 2007 ha apostat per la seva ‘internacionalització i orientació al mercat europeu’ tal i com assenyalen des de la Cambra. Aquesta empresa es dedica a desenvolupar software de control d’accés i presència. La seva activitat consisteix en desenvolupar lectors d’empremta digital que permeten accedir a edificis i instal·lacions llegint els trets diferencials de cada persona. Entre d’altres acaben de desenvolupar control d’accés a l’Hospital Pasteur de Niça. L’exportació representa el 50% de la seva facturació. El director general de l’empresa, Ramon Parladé, ha recollit el premi a la millor iniciativa emprenedora.

L’empresa vigatana Extrapernil (Cuits Erre) ha estat reconeguda per haver aportat a aquesta empresa nascuda al 1952 ‘innovació’ i ‘compromís ecològic’. Aquesta empresa càrnica familiar ha apostat els darrers anys per l’alimentació d’alta gamma. Entre d’altres s’han potenciat envasos més elegants i ecològics que milloren la conservació del producte al frigorífic. El premi l’ha rebut l’actual gerent d’Extrapernil (Cuits Erre), Núria Vilacís.

La Vola de Manlleu ha rebut el nou premi a la responsabilitat social Corporativa promogut per la Cambra de Comerç amb la col·laboració de Caixa de Manlleu. A aquesta empresa de serveis ambientals se l’hi ha valorat la seva tasca en la difusió de ‘‘sensibilitat i bones pràctiques’ a la resta d’empreses fruit de la seva activitat professional. Entre d’altres es destaca el fet que anualment publica una memòria de sostenibilitat de la seva activat. Ha recollit el premi el seu director general, Pere Pous.

El premi a la trajectòria ha estat pels 40 anys de la Cooperativa Plana de Vic. D’aquestes quatre dècades, la Cambra en valorar el fet que s’ha aconseguit ‘la millora tècnica, econòmica i social’ de les explotacions dels 1200 socis que actualment té. L’entitat organitzadora destaca d’aquesta cooperativa que ha tingut un ‘creixement eficient i socialment responsable’ utilitzant els valors del cooperativisme. El seu president, Isidre Castanyer, ha estat l’encarregat de rebre el premi.

L’acte d’entrega del Dia de la Cambra s’ha iniciat amb un reconeixement a la tasca d’Andreu Colomer Munmany, empresari pelleter mort aquest any i primer responsable de la cambra a Osona. L’actual president de la delegació de la Cambra a la comarca, Oriol Guixà, n’ha destacat el fet que va ser un ‘emprenedor i innovador’ i l’iniciador de l’expansió internacional de les empreses a Osona’.

El vicepresident de Ficosa, Josep Maria Tarragó ha fet durant l’acte una conferència sobre la importància de la competitivitat en el mercat global. Tarragó ha assegurat que la globalització ‘no és un problema’ si es treballen bé aspectes com les sinergies. Per Tarragó el cost de la mà d’obra no és l‘únic que s’ha de valorar en el mercat global sinó també aspectes com la logística, el talent o la fiscalitat.

La jornada ha acabat amb un sopar al restaurant El Morter de la mateixa població que ha reunit uns 160 comensals. Entre els assistents, el president del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa, la rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas o els diputats osonencs Ramon Espadaler (CiU), Flora Vilalta (PSC) o Josep Maria Freixanet (ERC).

[ Inici ]

Vista prèvia per imprimir  Versió imprimible