26 d'abril de 2024

En Toca-sons arriba a Taradell en una edició de la festa carregada de sorpreses

La celebració estrena el personatge d'un capità enviat per Felip IV o un gegant del sometent

El Ter 25 d'agost de 2008 a les 14:13
Una edició passada de la festa d'en Toca-sons
El bandoler Toca-sons ja ronda aquest dilluns per Taradell. Després del pregó i de la caminada nocturna de diumenge, que va desbordar l’organització amb més de 700 persones, aquest dilluns a la tarda en Toca-sons farà la seva entrada al poble.

Una de les apostes principals és un nou personatge, un capità enviat pel rei Felip IV que respon al pompós nom de comte-duc de Pimientos. De moment, el militar ja ha assegurat que el bandoler ni tan sols no arribarà a trepitjar Taradell. Carles Camps, president de l’Agrupació que impulsa la festa, ha parlat del nou personatge.

Com sempre, la gran incògnita és quin vilatà es posarà aquest any a la pell d’en Toca-sons. De fet, la gran majoria de novetats es volen mantenir en secret per no espatllar el factor sorpresa, però el que queda clar és que el gir del guió i de totes les trames que conté serà radical. Segons Camps, malgrat que mantingui la mateixa essència, les coses inesperades no pararan de passar.

Una altra de les incorporacions és la d’un gegant. Si l’any passat s’estrenava el que es dedica a en Toca-sons, ara s’hi afegeix el del sometent, encarregat de mirar d’enxampar-lo. La intenció és que avui el poble s’ambienti en els temps dels bandolers i per això hi haurà un mercat del segle XVII i es premiaran els millors vestits d’època. La festa d’en Toca-sons serà, com és habitual, el plat fort de la festa major de Taradell.
Etiquetes:
Cultura