23 d'abril de 2024

Sant Julià aprova inicialment el nou Pla Urbanístic, amb els vots en contra de l'oposició

ERC i els Independents, a l'oposició, consideren que l'equip de govern de CiU no ha impulsat la participació ciutadana

El Ter 5 de setembre de 2008 a les 12:48
Una imatge de l'Ajuntament de Sant Julià
El ple de Sant Julià de Vilatorta va aprovar de manera inicial el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Les noves normes urbanístiques es van tirar endavant amb els cinc vots en contra dels regidors de l’oposició, tres d’ERC i dos dels Independents.

CiU va fer valdre la seva majoria per donar el vistiplau al projecte, que preveu un creixement de més de mil habitants a vint anys vista. El portaveu d’ERC, Josep Company, considera que en realitat es doblaria la població i que això és excessiu.

El POUM fixa com a zones de creixement la de Tramuntana i la de la Mercè. Segons Company, l’orografia del poble condiciona que hi hagi alguns llocs on és més factible ampliar el poble, però amb un creixement menor ‘es podria passar’. El regidor d’ERC diu que el centre de Sant Julià i algunes urbanitzacions com El Perer II o El Solà encara s’han de desenvolupar i que seria ‘un error’ començar projectes nous si n’hi ha que estan ‘empantanegats’. A més, tant ERC com els Independents van criticar que s’ha fet poca participació ciutadana.

Les normes urbanístiques que estan vigents al poble actualment daten de l’any 1982. Ara, s’obre un període de dos mesos per presentar al•legacions al nou POUM, un projecte que es va començar a redactar ja fa tres anys.