26 d'abril de 2024

La PAH arriba a un acord amb Banesto i abandona l'acampada a Vic després de 43 dies

La parella afectada ha signat amb el banc "una espècie de dació en pagament"

El Ter 18 d'abril de 2013 a les 17:40
Els integrants de la PAH recullen les seves coses
ACN - 43 dies després d'iniciar la protesta, els membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han abandonat l'acampada davant de la seu de Banesto a Vic després de signar un acord amb l'entitat bancària. Segons ha explicat Gerard Estrella, el propietari del pis subhastat a Manlleu a principis de març, l'acord consisteix en una "espècie de dació en pagament" però "ens queda un mínim deute".

Estrella no ha volgut concretar la quantitat mínima que haurà de pagar al banc. La hipoteca de la parella afectada sumava 90.000 euros. "Tant per mi com per la PAH és una victòria", ha remarcat. L'Ajuntament de Vic, que ha fet de mitjancer en les negociacions, ha celebrat la signatura d'aquest acord.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Vic i del Garraf han arribat a un acord amb l'entitat bancària de Banesto referent a una subhasta extrajudicial d'un pis de Manlleu que es va efectuar a principis del mes de març i que va adquirir el banc. Arran d'aquest fet, la PAH va iniciar una protesta davant de la seu de Banesto a Vic que s'ha allargat durant 43 dies i on activistes de la plataforma s'hi ha concentrat dia i nit. Els manifestants demanaven que s'apliqués la dació en pagament o que es condonés el deute pendent.

Gerard Estrella, el propietari de l'immoble afectat, ha explicat aquest dijous a la tarda, després de signar el conveni amb el banc, que es tracta d'una "espècie de dació en pagament, tot i que no ho és del tot, ja que ens queda un mínim deute". Estrella no ha volgut concretar el volum d'aquest deute, tot i que ha manifestat que és "mínim". A més, l'afectat ha explicat que el deute l'hauran de pagar un cop disposin d'un sou que els hi permeti assumir-lo.

De la seva banda, Joan Ballana, regidor de Convivència i Ciutadania, i que ha fet d'intermediari en les negociacions entre el banc i la PAH, s'ha mostrat molt satisfet amb l'acord i ha expressat que "en moments tant complicats calen solucions imaginatives i aquesta n'ha estat una". A més, Ballana ha destacat que el de Vic ha estat un dels primers ajuntaments que "s'implica tant directament en un cas com aquest". També ha volgut remarcar que durant la seva proposta la PAH "mai no ha alterat l'ordre públic". Ballana ha afirmat que esperen que d'aquí un mes la ciutat de Vic disposi d'una oficina d'intermediació hipotecària per fer front a aquests casos.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha volgut posar sobre la taula el "model Vic". Segons ell, Vic és una ciutat "on s'hi viu bé i és excel·lent en el tema de la convivència". "Vull que això se sàpiga perquè de vegades se'ns ha dit coses que no són certes", ha afegit.

Aquesta tarda s'ha fet una roda de premsa a Vic per explicar la resolució del conflicte

Etiquetes:
Societat