24 d'abril de 2024

El CNL d'Osona organitza la primera Gimcana de les llengües

L’objectiu de la gimcana és donar a conèixer la varietat i la riquesa de les llengües que es parlen al món

El Ter 8 d'octubre de 2008 a les 18:50
L’objectiu de la gimcana és donar a conèixer la varietat i la riquesa de les llengües que es parlen al món.
Amb motiu de l’Any Internacional de les Llengües el Centre de Normalització Lingüística d’Osona, conjuntament amb els ajuntaments de Centelles, Manlleu, Torelló i Vic, el Consell Comarcal i la Universitat de Vic organitzen la Gimcana de les llengües. L’objectiu de la gimcana és donar a conèixer la varietat i la riquesa de les llengües que es parlen al món.

Aquesta iniciativa està organitzada en cinc categories, tres per escolars i dues per adults. Els escolars estan dividits per nivells mentre la categoria d'adults està dividida en funció de si es participa en grup o de manera individual.

La Gimcana de les llengües és un concurs en la qual pot participar tothom. Per fer-ho només caldrà respondre una o dues preguntes a la setmana segons la categoria. Les butlletes per participar-hi es trobaran a diversos llocs de Centelles, Manlleu, Torelló i Vic. També es podrà participar a través del web http://gimcanaosona.cpnl.cat. A més amés, les biblioteques de cada municipi tindran a disposició dels participants diversos llibres de consulta. Com a activitat complementària es podrà visitar l’exposició ‘Mots amb arrels’, que fa referència a la toponímia catalana.

L’encarregat de donar el tret de sortida a la gimcana ha estat el periodista Roger de Gràcia aquest dimecres a la tarda. La gimcana però comença el proper 17 d’octubre i s’allarga durant 5 setmanes. La clonada i l’entrega de premis, serà el proper 1 de desembre, i anirà a càrrec de Màrius Serra i Pau Vidal. En joc hi ha, pels escolars, una sortida al Cosmocaixa i pels adults un viatge en globus i una ruta amb activitats d’aventura.

Gimcana de les llengües

Etiquetes:
Cultura