25 d'abril de 2024

El Patronat d'Estudis Osonencs i Francesc Casadesús, entre els Premis Nacionals de Cultura

Entre els reptes de futur, el Patronat vol tirar endavant un projecte d'excavació de l'entorn del Temple Romà de Vic

El Ter 27 d'octubre de 2008 a les 14:14
El president del Patronat d'Estudis, Modest Reixach, rep el premi de mans del conseller Tresserras
Dos dels Premis Nacionals de Cultura han recaigut a la comarca d’Osona aquest any. D’una banda, el coreògraf Francesc Casadesús és Premi Nacional de Dansa, especialment per la seva tasca al capdavant del Mercat de les Flors de Barcelona.

De l’altra, el Patronat d’Estudis Osonencs s’ha endut el Premi Nacional de Cultura en l’àmbit de Patrimoni Cultural. El jurat li va reconèixer la seva tasca de promoció del patrimoni històric, artístic, i cultural d'Osona. El seu president, Modest Reixach, explica que el guardó suposa una empenta per començar nous projectes.

El jurat també va destacar la quantitat i qualitat de les activitats desenvolupades amb motiu del 125è aniversari del descobriment del Temple Romà, seu de l’entitat. Precisament, l’obra Cèsar al Temple, de Ventall Teatre, va cloure amb èxit aquest cap de setmana la celebració. Ara, en el punt de mira hi ha la propera edició de la revista Ausa o un projecte nou, el d’excavar l’entorn del Temple Romà.

Altres projectes d’aquesta societat acadèmica fundada el 1952, són preparar actes per l’any de Maria Àngels Anglada, el 2009, o del 125è aniversari del naixement de Manel Serra i Moret. D'entre els guardonats amb altres Premis Nacionals destaquen el cardiòleg Moisès Broggi i la poeta i traductora Montserrat Abelló, distingits "ex aequo" amb el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística. Cada Premi Nacional de Cultura està dotats amb 18 mil euros. El Teatre Kursaal de Manresa va acollir dissabte la cerimònia de lliurament.
Etiquetes:
Cultura