26 d'abril de 2024

El Moianès celebrarà el seu procés participatiu el 22 de març

L'únic municipi d'Osona afectat seria Collsuspina

ACN 20 de febrer de 2015 a les 18:42
L'alcalde de Moià i diputat d'ERC Dionís Guiteras, aquest dijous atenent els mitjans de comunicació al Parlament
El Moianès celebrarà el proper 22 de març el procés participatiu per referendar la creació d'una nova comarca. La vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega, es reunirà a finals de la setmana que ve amb els deu alcaldes del Moianès per fixar la pregunta de la consulta i ha assegurat que "el Govern ho té tot preparat".

La número dos de l'executiu català també ha anunciat aquest dijous en seu parlamentària que hi ha "converses molt avançades" per tal que el Consorci del Moianès s'adscrigui "temporalment" a la Diputació de Barcelona i, d'aquesta manera, poder-ne garantir el seu funcionament abans que es constitueixi la comarca, una de les preocupacions dels batlles del territori.

Ortega ha assegurat que, en aquest interval de temps previ al procés participatiu i a la possible creació de la comarca del Moianès, el Consorci "està funcionant correctament, amb tota tranquil·litat". Els alcaldes del Moianès celebren que finalment s'hagi trobat un punt d'acord entre el territori i Governació.

Per la seva part, l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras -que és diputat al Parlament per ERC-, ha explicat que no és cert que el Consorci del Moianès funcioni sense problemes. La pregunta d'aquest procés participatiu ja ha estat consensuada pels batlles del territori. Serà la següent: "vol que els deu municipis del Moianès formin part d'una nova comarca?", i s'especificaran els noms dels pobles del territori. Formalment, seran els alcaldes els que convocaran aquest procés participatiu, segons ha detallat Guiteras. La campanya electoral s'iniciarà, per tant, el 6 de març.
Etiquetes:
Política Municipal