26 d'abril de 2024

El manlleuenc Carles Generó exposa fotografies de les antigues colònies al Konvent

L'acte inaugural, dissabte, es farà a 2/4 de 8 del vespre

Arola Cumeras 30 de març de 2017 a les 18:31
Una de les imatges incloses dins la mostra

Aquest dissabte arrenca la nova temporada Cultural de Konvent, a Cal Rosal, prop de Berga. Entre les noves propostes del batejat com a projecte Mudances, destaca la mostra fotogràfica del manlleuenc Carles Generó. El músic i fotògraf documenta la maquinària de les colònies del Ter i la transporta al Llobregat.


El manlleuenc retrata el record de les fàbriques del Ter amb les seves runes i mobles. L'origen de la mostra va ser de caire casual. Generó relata que el grup musical que comparteix amb Guillem Colomer, L’hereu escampa, va fer una estada allà i “vam estar voltant per l'entorn, amb fàbriques abandonades en runes” i llavors “se’m va acudir aquella idea, de rescatar aquestes fotos que fa 10 anys que tinc, i que tornessin a agafar vida”. A banda “jo estava treballant en una fàbrica i em sentia emocionalment lligat a tot plegat”. Reconeix que “va semblar que tot prenia un sentit, una mena de teixit estrany invisible”. Va fer la proposta d’exposar, que ràpidament li van acceptar. Generó ha entrat en una nova etapa on es vol centrar molt més en la vocació fotogràfica, compaginant-la amb la música. 


L’acte inaugural, dissabte, es farà a 2/4 de 8 del vespre, amb l’obertura de portes. A les 8 actuarà el grup Ton-Dose, de Berlín i tot seguit es farà un sopar popular i un concert d’Alfier Ryner. El Konvent de Cal Rosal de Berga va perdre les funcions religioses el juny del 1992. Al cap de pocs mesos la fàbrica va cedir l’edifici a un grup de joves i el 2006 es va reconvertir en espai d’art. S’ha fet també una tasca de recuperació de l’edifici, així com de l’entorn de la fàbrica tèxtil de Cal Rosal.

Etiquetes:
Cultura