26 d'abril de 2024

Els treballadors de la Vitri de Torelló exposen el seu malestar al ple de l'Ajuntament

Els treballadors afirmen sentir-se 'enganyats i utilitzats'

El Ter 27 de gener de 2009 a les 14:40
El president del comitè, Ramon Solà, va llegir el manifest. Foto: Setmanari Torelló
El ple de Torelló, dilluns al vespre, va quedar marcat per la lectura d’un manifest dels treballadors de l’empresa Vitri, que es queixen del procés que viuen a causa de l’expedient de regulació d’ocupació presentat per l’empresa.

La sessió hauria estat de tràmit i sense res destacat si no fos perquè, un cop acabades les intervencions, l’alcalde accidental Lluís Bassas va donar la paraula al comitè d’empresa de Vitri. Ramon Solà, president del comitè, va llegir un manifest, on s’exposa que l’empresa s’ha tancat en banda i només ofereix una indemnització de 20 dies per any.

Pel comitè, el cas és una deslocalització encoberta. Els treballadors afirmen sentir-se enganyats i utilitzats, ja que van contribuir a la creació de la nova fàbrica de Vitri a Eslovàquia perquè els prometien que la planta de Torelló seguiria sent viable. Segons Solà, l’oferta de 20 dies per any treballat és ‘gairebé una burla’. Un cop feta la lectura, el comitè va lliurar una còpia del manifest a cada representant dels grups municipals. Lluís Bassas, que exerceix d’alcalde accidental, diu que se’ls dóna tot el suport possible.

Pel que fa a l’ordre del dia del ple, es va acordar la cessió a l’Incasòl d’una parcel·la ubicada a ‘La Carrera’, per a la construcció d’habitatges dotacionals, que s’han començat a fer. També es va aprovar una moció del PSC rebutjant la violència a Gaza. Finalment, es va donar el vistiplau a la signatura d’un conveni amb la Diputació per a la redacció del projecte d’intervenció integral del barri del nucli antic, que participarà al Pla de Barris. Després que el projecte de Torelló no sortís escollit l’any passat, es tornarà a presentar una proposta aquest any. L’oposició d’ERC i ICV-CdG va criticar que el procés participatiu anterior no es va fer de la manera adequada.

A fora, alguns treballadors van mostrar pancartes. Foto: Setmanari Torelló

Etiquetes:
Política Municipal