26 d'abril de 2024

'Charlie, nas de llautó', del dibuixant Subi i d'Anna Obiols, mostra una visió del pallasso Charlie Rivel

El llibre l'ha editat Planeta i ha rebut el prestigiós Premi Apel·les Mestres, la qual cosa li està donant més difusió

El Ter 20 d'abril de 2009 a les 13:52
Una de les il·lustracions del llibre, creades per Joan Subirana, Subi
El dibuixant Joan Subirana, Subi, i Anna Obiols han donat la seva particular visió sobre el pallasso Charlie Rivel a l’àlbum il·lustrat Charlie, nas de llautó’. El llibre, que ha estat guardonat amb el Premi Apel·les Mestres, es caracteritza per unes línies depurades del dibuix.

Tal com comenta l’autor de les il·lustracions, Subi, els primers esbossos eren més treballats, a base de colors en aquarel·la i acrílic. A mesura que avançava la feina, els dibuixos van evolucionar fins a condensar-se en el blanc i negre amb un toc de color vermell, l'emblema del pallasso. Depurat, com l’art escènic de Charlie Rivel.

A banda, Subi ha treballat amb la tinta xinesa, amb un traç ‘amb plumilla’ i amb l’ombrejat amb pinzell en algunes parts. L’autora del text, Anna Obiols, diu que la part escrita s’ha enfocat amb la mateixa filosofia minimalista. Segons Obiols, es tracta d’eliminar el que sigui superflu i, a través d’uns versos breus, deixar que ‘s’intueixi’ el significat’. També es confessa una apassionada de Charlie Rivel i diu que feia temps que volien dedicar-li un llibre. Ara, el prestigiós Premi Apel·les Mestres li està donant més difusió. El llibre l’ha editat Planeta en versió catalana i castellana i aquest Sant Jordi s’entregarà a nens i nenes ingressats als hospitals de tot l’Estat espanyol.
Etiquetes:
Cultura