23 d'abril de 2024

ERC de Taradell abandona el ple perquè el regidor Toni Casassas se sent 'insultat' per l'alcalde i el secretari

El secretari ja va presentar durant l’anterior legislatura una denúncia contra Casassas per injúries i calúmnies

El Ter 13 de maig de 2009 a les 14:52
Una imatge del regidor d'ERC Toni Casassas
Les relacions entre el secretari de l’ajuntament de Taradell i ERC han tornat a esclatar. Els cincs regidors d’Esquerra, que estan a l’oposició, van abandonar dimarts el ple municipal després del primer punt, consistent en l’aprovació de l’acte de la sessió anterior.

Segons el portaveu d’Esquerra, Toni Casassas, va ser una qüestió de dignitat, ja que es va sentir insultat per l’alcalde, Lluís Verdaguer, i el secretari de l’ajuntament i li van retirar la paraula. El punt que va fer vessar el got va ser que des de fa uns mesos, Esquerra no està d’acord sobre com es fan les actes dels plens i hi vota en contra.

En el ple del mes passat, el secretari els va dir que si hi votaven en contra ho havien de motivar, segons la normativa legal. ERC considera que és una interpretació de la legalitat molt extrema. Per aquest motiu, van denunciar que s’hi es fila tan prim en aquest punt, també s’hauria de ser més estricte en altres temes. Com a exemples van dir que les convocatòries de les comissions informatives no es fan correctament o que, segons la llei de contractes, l’ajuntament no pot contractar el marit d’una regidora. Aquest últim exemple va crispar els ànims.

L’alcalde, Lluís Verdaguer (CiU), explica que va tallar la discussió quan va veure que hi havia falta de respecte entre les dues parts. Verdaguer considera que l’equip de govern no va insultar a ERC i que li hagués agradat que s’haguessin pogut discutir els 13 punts següents. També interpreta que és una qüestió personal entre el portaveu d’ERC, Toni Casassas, i el secretari. Casassas, per la seva part, considera que al ple s’hi ha de poder debatre i que hi ha una animadversió, sobretot del secretari, contra la seva persona.

Cal recordar que el secretari va presentar durant l’anterior legislatura una denúncia contra Casassas per injúries i calúmnies fetes en un mitjà de comunicació després que ERC es queixés que no els donaven la informació que demanaven. El cas va ser arxivat pel jutjat de Vic.
Etiquetes:
Política Municipal