24 d'abril de 2024

Els Tonis de Taradell se sumen a l'Any Amades i faran un homenatge a l'escloper Jordi Coll

Durant la festivitats dels Tres Tombs la comissió homenatjarà a l'exmembre Lluís Bosch 'Tresó'

El Ter 26 de novembre de 2009 a les 12:29
Josep Presseguer, president dels Tonis de Taradell, i Josep Casassas, membre de la comissió
La comissió dels Tonis de Taradell ja ha presentat els actes que organitzarà amb motiu de la Festa de Sant Antoni Abat 2010. Enguany s’han avançat els actes, ja que s’organitzen activitats relacionades amb l’Any Amades.

Així, aquest pròxim dilluns s’inaugura una exposició al centre Cultural Costa i Font de Taradell sobre el cinquantè aniversari de la mort de Joan Amades, autor del Costumari català.

L’altre gran acte abans de la festa dels tonis, tindrà lloc el cap de setmana del 13 de desembre. Serà un cap de setmana d’homenatge a Jordi Coll, l’últim escloper de Catalunya i veí de Taradell. Durant aquell cap de setmana el grup de recerca local també presentarà informació que ha recopilat sobre Jordi Coll i també es presentarà el llibre ‘El femer fa graner’ del grup de recerca del patrimoni de la Universitat de Vic, elaborat a partir d’una sèrie d’investigacions sobre el món rural fetes des del 1995, la majoria d’elles a Taradell.

Pel que fa a la festa dels Tonis, tindrà lloc del 8 al 10 de gener. Destaca que tota la festivitat servirà d’homenatge a Lluís Bosch, més conegut com en Tresó, històric membre de la comissió dels Tonis. Altres actes seran la fira duros a quatre peles de l’Associació de Botiguers, un monogràfic amb exposició inclosa sobre Pere Cantal i la seva tasca de recuperació de guarniments de cavalls, l’elecció de l’hereu o el pregó, que enguany farà la rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas.
Etiquetes:
Cultura