26 d'abril de 2024

Tavèrnoles continua sospesant si es suma al projecte de polígon supramunicipal

Joan Roura: "Mai no s’ha parlat d’incorporar naus industrials, sinó una zona verda i d’equipaments públic i privats"

El Ter 19 de febrer de 2010 a les 14:00
Una imatge dels camps del terme de Tavèrnoles, durant un campionat d'arada. Foto: Carles Banús
Folgueroles i Vic van fent passos per tirar endavant el projecte. Els darrers plens de Vic i Folgueroles han acordar adaptar el seus plans urbanístics. Els dos municipis han demanat a la Direcció General d’Urbanisme que formuli una planificació urbanística conjunta, a l’entorn de l’ermita de Sant Francesc.

Això permetria que el polígon Malloles de Vic i el polígon La Fàbrica de Folgueroles tinguessin continuïtat. En qualsevol cas, l’alcalde de Tavèrnoles, Joan Roura, diu que l’equip de govern, format pel seu grup, ERC, i el de CiU, vol ser "molt curós" a l’hora de prendre una decisió, i "no precipitar-se". Una possibilitat paral·lela que l’equip de govern veu amb bons ulls seria desenvolupar una escola concertada, vinculada a l’Opus Dei, també en aquests terrenys d’Incasòl. Segons Roura, l’escola també es podria fer al marge del projecte del polígon. A l’hora de buscar el consens, es contemplen tres opcions: sumar-se al projecte de polígon o desenvolupar parcialment el sector com a iniciativa municipal de manera que hi tingui cabuda el projecte de l'escola. També hi ha una opció final, la de deixar els terrenys com a agrícoles, tal com va quedar estipulat a l’avanç del POUM, que s’està desenvolupant i que es va aprovar inicialment a l’octubre.

L’alcalde, Joan Roura, ha lamentat especulacions que pressuposen que Tavèrnoles es sumarà al projecte i que acollirà indústries. Segons diu, mai no s’ha parlat d’incorporar naus industrials, sinó una zona verda i d’equipaments públic i privats, ja sigui de caire social (geriàtric o centre de dia) o educatiu. Carles Banús, des del grup de CiU, en coalició amb ERC al capdavant del consistori, tot just aquesta setmana s’han tingut totes les dades del què suposaria entrar al projecte de polígon. Per Banús, un dels principals dubtes és si l’execució del polígon es faria aviat, de manera que no encallés projectes com el de l’escola, que sembla que té un calendari d’execució més ràpid i clar.

Tant l’alcalde com el regidor han opinat que el POUM, que ha de quedar embastat pel juliol, no s’hauria de focalitzar només en la proposta de polígon supramunicipal o en l’escola. Hi ha d’altre temes importants, com ara la urbanització del sector de Fussimanya, molt conflictiu, o bé l’elaboració del catàleg de masies.