27 d'abril de 2024

Taradell inaugura l'ampliació de la biblioteca Antoni Pladevall i Font

La biblioteca té 23 anys de vida i es va traslladar al centre cultural Costa i Font l'any 2003

El Ter 23 d'abril de 2010 a les 12:55
Imatge de l'acte d'inauguració
L'acte, que va tenir lloc aquest dijous al vespre, va comptar amb la presència de José Manuel González Labrador, diputat Delegat de l’Àrea de cultura de la Diputació de Barcelona. La directora de la biblioteca, Eva Leucó, va afirmar que "comencem una nova etapa i ho fem amb la mateixa il·lusió que el primer dia".

La biblioteca té 23 anys de vida i es va traslladar al centre cultural Costa i Font l'any 2003. L'ampliació ha permès guanyar 300 metres quadrats. Entre les millores destaca un nou espai autònom per a l'arxiu fotogràfic de Taradell amb uns 7.000 negatius, una nova distribució de la zona infantil, més punts de lectura individual, millora dels accessos o l'ampliació de la sala infantil. També hi ha un espai específic pel fons bibliogràfic de Taradell i s'ha incorporat una secció especialitzada en senderisme i excursionisme, que se suma a la de bandolerisme i món rural, ja existents.

La biblioteca també serà la seu del fons bibliogràfic de mossèn Antoni Pladevall. Per aquest motiu, s'ha signat un conveni de cessió entre l'ajuntament i Antoni Pladevall. I un segon conveni amb el Centre Excursionista de Taradell, impulsor de l'arxiu fotogràfic en els seus inicis.

La nova biblioteca compta amb 25.000 títols diferents, uns 4.000 audiovisuals i 77 títols de revistes i diaris. Les obres d'ampliació han costat 430.000 euros, finançades amb dues subvencions de 200.000 cadascuna de la Diputació de Barcelona i el ministeri de Cultura. En l'acte que ha comptat amb la participació de la cobla Lluïsos de Taradell, l'alcalde, Lluís Verdaguer, ha justificat l'ampliació per la poca inversió municipal que suposava i per fomentar l'hàbit de la lectura, sobretot, entre els més joves.

Aquest divendres, diada de Sant Jordi, la biblioteca de Taradell celebra jornada de portes obertes. L'acte començarà a les 8 del vespre i comptarà amb l'actuació de la cobla Lluïsos de Taradell. Dissabte al migdia es farà la presentació publica d'en Sebastià, la nova mascota de l'Àrea Infantil i un espectacle de titelles, pallassos i animació a càrrec de la companyia "3/4 de 15".

Més imatges de l'acte d'inauguració

Etiquetes:
Cultura