26 d'abril de 2024

Indignació veïnal a Cantonigròs per la pretensió de l’Ajuntament de L’Esquirol de reurbanitzar el Pla de Balà

El veïns creuen que l’Ajuntament només els hauria de repercutir com a màxim el 50% del cost de l’obra

El Ter 4 de maig de 2010 a les 10:50
Imatge aèria de Cantonigròs
Els veïns han fet arribar un comunicat, a través del bufet d’advocats que els representa. Al text, hi expliquen que la causa d’aquesta indignació és la pretensió de l’Ajuntament de reurbanitzar els carrers del Pla de Balà, on resideixen, i repercutir-los el 90% del cost estimat d’aquestes obres.

Aquest cost està inicialment valorat en 681 mil euros, més 19 mil més d’una depuradora provisional. Els veïns afectats afirmen al comunicat que se senten maltractats i considerats ciutadans de segona.

El veïns creuen que l’Ajuntament només els hauria de repercutir com a màxim el 50% del cost de l’obra. L’alcalde, Josep Mas, ha explicat que els costos són elevats i que s’hauria de seguir amb la proporció del 90/10 que proposa l’Ajuntament. Segons Mas, la solució seria trobar ajuts de les administracions. El mateix alcalde s’ha ofert per ajudar els veïns a obtenir les subvencions.

L’advocat, Miquel Colom, també destaca la indignació veïnal pel fet que la reurbanització es pretenia dur endavant de forma simultània a una urbanització veïna en la qual té interessos personals un regidor municipal.

Colom afirma que també veuen nepotisme en una recent alteració del Pla General d’Urbanisme consistent en el desplaçament de la línia divisòria que delimitava les seves finques respecte la nova urbanització veïna. Aquest fet augmenta els costos 185.000 euros.

La major part dels veïns afectats, un 89%, han constituït una Associació Administrativa de Contribuents per defensar-se de l’Ajuntament i també han impugnat el projecte d’obres de reurbanització davant els Jutjats Contenciosos Administratius. Colom afirma que els veïns també estan disposats a emprendre accions de caràcter penal.

Segons el comunicat del bufet, "els veïns es queixen que l’Ajuntament els ha tingut menystinguts durant quaranta anys a la seva sort sense fer la més mínima inversió en els seus carrers, els quals els propis veïns han hagut de proveir dels serveis més elementals".
Etiquetes:
Societat