24 d'abril de 2024

La Caixa i la Diputació ofereixen material adaptat per a persones amb discapacitats

El material s'ha adquirit principalment per poder atendre les necessitats especials dels nens

El Ter 25 d'agost de 2010 a les 17:48
Una persona fent ús de la handbike. FOTO: Àrea d'Espais Naturals
Es preveu aquest 2010 puguin disposar del material a l’escola de natura de Vilanova de Sau, Can Mateu, dins l’itinerari de l’espai natural Guilleries-Savassona.

El material s'ha adquirit principalment per poder atendre les necessitats especials dels nens que participen als programes escolars Viu el Parc i Coneguem els nostres parcs però també es posa a disposició de tots els usuaris dels parcs que ho precisin de forma gratuïta. De moment es disposa de 5 handbikes i 10 terceres rodes.

Les terceres rodes tenen un ancoratge d'elevació automàtica i gir de 360 graus. Es tracta d'una roda que es pot ajustar a la majoria de cadires, amb l'objectiu que l'usuari no hagi de canviar de cadira i pugui adaptar la seva per utilitzar-la en pistes de muntanya. Pel que fa a la handbike, és una bicicleta adaptada apta per a persones amb alguna discapacitat en el seu tren inferior per a ús en pistes de muntanya. També s'han adquirit 15 cascos i guants.

Per a poder-ne fer ús, cal omplir una sol·licitud a les mateixes oficines dels parcs. Aquest material s’ha pogut aconseguir gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Barcelona.

De moment, les bicicletes de mà i les terceres rodes es poden trobar als equipaments que disposen d'itineraris adaptats, com són Can Grau i la Pleta (Parc del Garraf), Can Casades (Parc Natural del Montseny) i la Casanova de l'Obac (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac). També està previst comprar-ne per a Hortsavinyà (Parc del Montnegre i el Corredor) i per a un itinerari de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.
Etiquetes:
Societat