19 de maig de 2024

Taradell s'apunta a la celebració dels 25 anys de l'arribada dels catalans a l'Everest

El 28 d’agost del 1985, l’alpinisme català va coronar el cim de l’Everest per primera vegada

El Ter 27 d'agost de 2010 a les 19:34
Imatge de l'Everest, el cim més alt del planeta amb 8.848 metres
Taradell celebra aquest cap de setmana els 25 anys de la primera ascensió catalana a l’Everest. L’acte principal serà aquest dissabte a partir de les 7 de la tarda, al Centre Cultural Costa i Font de Taradell, amb una conferència a càrrec de vuit dels expedicionaris que van aconseguir aquesta fita ara fa un quart de segle.

El 28 d’agost del 1985, l’alpinisme català va coronar el cim de l’Everest per primera vegada. El crit 'Hem fet el cim!' ha esdevingut el símbol dels èxits no només muntanyencs, sinó de moltes activitats que assoleixen els seus objectius.

El primer acte de commemoració de la fita es va fer a Planoles el passat dissabte 21 d’agost,amb una taula rodona i una projecció del vídeo de l’ascensió a l’Everest. I aquest dimarts, l’Ajuntament de Taradell va acollir una conferència de premsa amb la presència de Conrad Blanch, cap de l’expedició.

Aquest dissabte al matí es faran expedicions populars de muntanyencs i aficionats a 25 dels cims més importants de tota Catalunya per celebrar així el quart de segle. La xerrada de Taradell tindrà la presència del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i la moderació del periodista taradellenc Albert Om. Durant l'acte es projectarà un audiovisual sobre l'ascensió a l'Everest. I a continuació, s'inauguraran dues exposicions: 'La primera ascensió catalana a l'Everest' i '25 anys fent el cim: Alpinistes catalans al cim de l'Everest'.
Etiquetes:
Esports