24 d'abril de 2024

El poeta Josep Fàbrega guanya la 26ª edició del Premi de Poesia Miquel Martí i Pol

Natana, títol de l’obra guanyadora, fa referència al Llibre d’Evast e Blanquerna de Ramon Llull

El Ter 15 de novembre de 2010 a les 12:16
Foto de família dels premiats. FOTO: Àlex Sánchez
L’acte de proclamació del guanyador va tancar aquest diumenge les Jornades Miquel Martí i Pol. Fàbrega va ser guardonat amb l’obra Natana. Fàbrega, de Calders, va ser escollit entre 65 obres presentades al certamen. El mateix poeta es mostra especialment satisfet per aquest premi que porta per nom Miquel Martí i Pol, considerat per Fàbrega "l’últim poeta popular".

Natana, títol de l’obra guanyadora, fa referència al Llibre d’Evast e Blanquerna de Ramon Llull. Aquesta figura però, Fàbrega ja la va treballar en una obra anterior titulada El llibre d’Aloma. Mentre que Aloma encara no és una figura ben definida, Natana ja apareix com un dona total. Fàbrega ja ha publicat sis llibres. Quatre d’aquests premis de diversos certàmens poètics.

D’altra banda, aquest diumenge també es lliurava el premi Emili Teixidor a projectes pedagògics. En aquesta edició va quedar desert. Tot i això es van presentar els projectes premiats en les dues últimes edicions.

En el marc de les Jornades Miquel Martí i Pol d’aquest any també es va presentar l’obra guardonada en la 25a edició del premi de poesia, Un altre silenci de Silvestre Vilaplana. Les jornades també van comptar amb altres activitats com lectura de pomes o la cantata El poble que van interpretar dissabte més de 100 cantaires.

Acte de lliurament. FOTO: Àlex Sánchex

Cantata El Poble. FOTO: Àlex Sánchez

Etiquetes:
Cultura