26 d'abril de 2024

Neix la nova Associació Síndrome d'Asperger d'Osona

Aquest dijous es va fer la primera assemblea informativa a Vic, a la qual van assistir dinou famílies

El Ter 19 de novembre de 2010 a les 13:54
Una imatge de la primera reunió de la nova entitat, aquest dijous
Un grup de mares amb fills que presenten trastorns generals del desenvolupament, relacionats amb l’autisme, han formalitzat una associació a la comarca d’Osona. S’han batejat com a Associació Síndrome d'Asperger d'Osona.

El que volen és defensar els seus drets, promoure la inclusió i organitzar activitats de difusió. Aquest dijous es va fer la primera assemblea informativa a Vic, a la qual van assistir dinou famílies amb fills que tenen trastorns generals del desenvolupament. La presidenta de la nova entitat, la manlleuenca Mònica Vera, explica que la reunió va ser molt fructífera, i que es va passar una enquesta per recollir informació per començar a elaborar un projecte. Vera diu que l’origen va ser el grup de pares en xarxa de l’Associació Sant Tomàs.

La síndrome d'Asperger és un trastorn amb símptomes semblants als de l'autisme clàssic, però en canvi el quocient intel·lectual és normal o superior. Segons les famílies, la detecció del trastorn sol venir arran de l’observació que elements com el llenguatge apareixen més tard. La síndrome és més habitual en nens que en nenes, i també fa que els costi més identificar les emocions o el joc simbòlic.

Una de les reivindicacions de l’Associació Síndrome d’Asperger d’Osona és impulsar algun centre especialitzat en el diagnòstic i tractament a partir dels 6 anys a la comarca. A hores d’ara, l’atenció al Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç Tris Tras allarga les prestacions dels infants de 0 a 6 anys, però un cop acabat aquest període, cal desplaçar-se a altres indrets, com a Barcelona. L’Associació té un "blog a internet":http://aspergerosona.blogspot.com.
Etiquetes:
Societat