24 d'abril de 2024

Salvador Sala, alpinista i soci de la UE Vic, prepara una expedició a l'Aconcagua

Una de les dificultats amb les que es trobaran serà el procés d’aclimatació

El Ter 21 de desembre de 2010 a les 12:35
Plaza Argentina (4.200m), on hi haurà el camp base
Salvador Sala, alpinista i soci de la Unió Excursionista Vic està preparant una expedició a l'Aconcagua, a l'Argentina, per a principis de gener del 2011. Volen fer la via des de Plaza Argentina, la ruta dels "Falsos Polacos" amb dos camps d’alçada, el camp 1 a 5.000m i el camp 2 a 5800m.

La ruta parteix des del camp base Plaza Argentina i s’enfila a l’Aconcagua per la seva vessant Est, a diferència de la Ruta Normal que puja per la vessant Oest començant des del camp base Plaza de Mulas. Segons Sala no és un cim tècnicament difícil tot i que segons els experts és com "un petit 8 mil".

Els expedicionaris són: Andreu Alvarruiz, Raul Badia, Marc Puig i Salvador Sala (UEVic). Marxaran dilluns que ve i, si tot va bé, durant els dies 10-16 de gener farien cim. Abans faran escala a Buenos Aires abans d’aterrar a Mendoza on faran les gestions oportunes per al material i els permisos per accedir al parc natural. Una de les dificultats amb les que es trobaran serà el procés d’aclimatació que faran durant 9 o 10 dies al camp base. L’ascensió es podrà seguir en directe a través d'un "bloc":http://oloalaconcagua2011.blogspot.com.
Etiquetes:
Esports