26 d'abril de 2024

Desnonament amb manifestants i antiavalots d'una família de Vic

La família "ja està allotjada en un dels pisos socials que té l'Ajuntament de Vic"

El Ter 9 de febrer de 2011 a les 12:58
Els agents desplacen un dels manifestants
Aquest dimecres el jutjat de Vic ha desnonat una família del seu habitatge, al passeig Pep Ventura número 8 de Vic. S’ha fet a petició del Banc Santander, que reclama el pis en execució de la seva hipoteca. La família "ja està allotjada en un dels pisos socials que té l'Ajuntament".

Fonts de l'Ajuntament de Vic han confirmat a primera hora de la tarda que el consistori ha actuat "d'urgència" i "per causes humanitàries". Aquesta mesura "temporal" del pis social anirà seguida d'una derivació cap a l'Oficina d'Habitatge de la ciutat on se'ls orientarà perquè "trobin un pis que s'adapti a la seva situació".

L’execució hipotecària es va fer el passat 2009. Convocats per La Plataforma per el Dret a l'Habitatge d'Osona i la Plataforma de Afectados por la Hipoteca gairebé un centenar de persones s’han manifestat davant l’habitatge impedint l’entrada de Mossos d’Esquadra i dels agents judicials. Per desplaçar els manifestats els mossos han comptat amb els antiavalots. Assumpta Ordeig, membre de la Plataforma per el Dret a l’Habitatge d’Osona, explica com la força policial ha deixat una família al carrer.

Segons explica la Plataforma a l’habitatge hi vivia una família amb dos fills i un tercer en camí amb el pare a l’atur. La mare ha hagut de ser traslladada a l’HGV i el pare i els fills han estat traslladats a les dependències judicials. Apunten que ja fa un 10 anys que viuen a Vic. Afirmen que la família ara no té cap lloc on viure. Esperen però que els Serveis Socials de l’Ajuntament de Vic intervinguin en l’assumpte facilitat un habitatge a la família.

Des de la plataforma destaquen que només a Vic, durant el 2010 s’han fet unes 1.000 execucions hipotecàries. Reclamen que aquest problema tingui visibilitat i que es canvi la llei hipotecària. Demanen la condonació del deute i es garanteixi el dret a l'habitatge mantenint la família al mateix pis en règim de lloguer.

Els contraris al desnonament s'han situat a l'entrada del pis

Una imatge de la família desnonada

Etiquetes:
Societat