25 d'abril de 2024

El jutge imputa tràfic de drogues i pertinença a xarxa organitzada a 18 detinguts entre Berga i Vic

Segons la policia, la droga procedia de Vic, des d’on una persona viatjava dos cops per setmana fins a Berga

El Ter 20 d'octubre de 2008 a les 13:32
Un dels imputats a l'arribada als jutjats de Berga
El jutge titular del jutjat número 1 de Berga, Salvador Txela, ha imputat tràfic de drogues i pertinença a xarxa organitzada als 18 detinguts a Berga i Vic divendres passat en un operatiu antidroga al centre d'aquestes poblacions.

Els Mossos d’Esquadra van desarticular, entre divendres i dissabte, una xarxa de narcotraficants a petita escala establerta a Berga i Vic. A l’operació s’han detingut 18 persones, sis de les quals a Vic, la majoria dels quals han declarat ja davant del jutge.Aquest dilluns s'ha aixecat el secret de sumari del cas i el jutge ha pres declaració a 15 dels detinguts. Entre divendres i dissabte una setantena de mossos van participar en l’escorcoll de pisos i locals comercials presumptament relacionats amb la xarxa desarticulada. Segons fons policials, a Vic, divendres van entrar en tres pisos, on es van confiscar 100 grams d’haixix, 30 grams de cocaïna, una balança de precisió, substàncies per fer la barreja amb la droga i 1.100 euros en efectiu.

El cap de la xarxa, un dels detinguts, és un veí de Berga de nacionalitat marroquina que regenta tres negocis al nucli antic de la localitat. En total, s'han intervingut 310 grams de cocaïna, balances de precisió i estris de tall. Els Mossos vinculen a la mateixa xarxa una dinovena persona que van trobar morta divendres passat a casa seva, a Berga, com a conseqüència, presumptament, d'una sobredosi. A casa seva, es va trobar part de la cocaïna.

La investigació es va iniciar fa cinc mesos, arran de queixes dels veïns del nucli antic de Berga sobre la presència de traficants de droga a la zona. A partir d'aquí es va posar en marxa una exhaustiva investigació per descobrir la identitat del cap de la xarxa i de les persones implicades.

Segons la policia, la droga procedia de Vic, des d’on una persona viatjava dos cops per setmana fins a Berga per lliurar al cap de la xarxa de 150 a 200 grams de cocaïna que aquest distribuïa. La majoria dels detinguts passaran avui dilluns a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia de Berga. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Imatge de la droga i altres objectes comissats

Etiquetes:
Sostenibilitat