25 d'abril de 2024

La Comissió 100 anys d'estelada considera decepcionant l'actitud de l'equip de govern de Vic

La Comissió 100 anys d’estelada veu amb recel el paper jugat pel grup municipal d’Esquerra Republicana a Vic

El Ter 5 d'agost de 2008 a les 13:36
La Comissió 100 anys d'estelada és la promotora de les mocions en favor de l'estelada per la diada
La Comissió 100 anys d’estelada ha manifestat la seva decepció pel fet que l’equip de govern rebutgés la moció de la CUP, en el ple d'ahir dilluns, que proposava que l’estelada onegés durant el proper 11 de setembre.

Per l’entitat, Vic tenia l’oportunitat de ser una de les capitals de comarca més importants d’adherir-se a una iniciativa a la qual ja s’hi han apuntat els municipis osonencs de Calldetenes, Manlleu, Tona i Santa Eugènia de Berga.

Oriol Falguera, de la Comissió 100 anys d’estelada, ha assegurat que la contribució de la capital osonenca a la commemoració del centenari de l’estelada acaba sent mínima, malgrat Vic participi a la Marxa dels Vigatans, que enguany estarà vinculada amb l’aniversari de l’estelada.

En aquesta disjuntiva, la Comissió 100 anys d’estelada veu amb recel el paper jugat pel grup municipal d’Esquerra Republicana a Vic, a qui veu poc ferm davant la voluntat independentista.

I si per la comissió la gerra d’aigua freda fou el rebuig de la proposta presentada per la CUP, la calenta fou l’aprovació de la moció que preveu donar el nom del creador de l’estelada, Vicenç A. Ballester, a un carrer de la ciutat de Vic. Oriol Falguera ha recordat a ELTER.net que Ballester, malgrat l’oblit sofert, és una figura cabdal per entendre el nacionalisme català.

Amb tot, Vic es convertirà en la primera ciutat catalana que destinarà el nom d’una plaça o carrer a Vicenç A. Ballester, el nom del qual recentment també s’ha incorporat a l’Enciclopèdia Catalana.
Etiquetes:
Política Municipal