26 d'abril de 2024

Quatre municipis osonencs reben ajuts per impulsar processos de participació ciutadana

Tavèrnoles ha rebut 7.500 euros, que es sumen a un ajut de 4.500 de la Diputació

El Ter 15 d'agost de 2008 a les 14:41
Panoràmica de Tavèrnoles
El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, ha atorgat 267.000 euros en ajuts a projectes de promoció de la participació ciutadana a la Catalunya Central. A Osona, se’n beneficiaran Manlleu, Sant Pere de Torelló, Tavèrnoles i Vic.

Manlleu utilitzarà l’import per dissenyar la reforma del barri de l’Erm i engegar un pla d’habitatge. En el cas de Tavèrnoles, que a més ha rebut una subvenció de la diputació, compta amb 12.000 euros per finançar el procés d’informació de la població del nou pla urbanístic (POUM) que prepara. Carles Banús, regidor de Participació Ciutadana, diu la participació s’ha dividit en quatre fases. La primera preveu explicar què és un pla urbanístic i passar enquestes casa per casa. Més endavant, quan l’equip redactor tingui un esborrany, se’n farà un avanç. Les dues últimes seran plenament de debat. Així ho afirma Carles Banús.

Actualment, són vigents les normes subsidiàries aprovades l’any 1975, que des del consistori consideren que han quedat del tot obsoletes. Tavèrnoles no ha disposat mai, doncs, d’un document de l’envergadura del nou Pla Urbanístic, que es calcula que es pot trigar dos anys a tirar endavant. Pel que fa als terminis de la participació ciutadana, es confia en poder-la engegar per l’octubre.

El Consell Comarcal d'Osona també ha rebut una subvenció, que destinarà a fomentar els espais de trobada per promoure la convivència. L’Ajuntament de Vic té previst introduir la participació en els plans de millora dels barris del Remei i dels Caputxins i engegar el Pla Integral de Ciutadania. Finalment, l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló consolidarà el seu pla de Participació Ciutadana.
Etiquetes:
Política Municipal