24 d'abril de 2024

L'alcalde de Vic fa balanç i posa de relleu la capacitat de Vic de generar models exportables a altres ciutats

L’Espai de Benvinguda Educativa o la nova Oficina Municipal d’Acollida, en serien dos exemples

El Ter 2 de juliol de 2009 a les 15:56
L'alcalde de Vic va passar balanç als dos anys de legislatura
El passat dimarts, dia 16 de juny, es van complir dos anys de la constitució de la corporació municipal encapçalada per l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal. Arribada la mitja legislatura, l’Ajuntament de Vic ha organitzat diverses sessions per tal de fer balanç d’aquests dos anys i per apuntar quines seran les principals línies que es desenvoluparan en els dos anys que falten per a les properes eleccions.

L’alcalde de Vic va tancar aquest dimecres les sessions amb una conferència a la Sala de la Columna. L’alcalde va manifestar que la ciutat ha de mantenir i potenciar la seva identitat per mirar cap a futur amb una clara voluntat de servei a les persones. També va repassar quins són els principals projectes que desenvoluparà aquest consistori i com la ciutat ha d’afermar la seva capitalitat.

Josep Maria Vila d'Abadal va destacar el paper pioner que sempre ha mantingut la ciutat: "Vic és pilot en moltes coses". Exemples com el Model Vic a nivell d’educació, o les Aules de Benvinguda Educativa han estat projectes que tot seguit s’han estès a altres territoris catalans. L’alcalde, en aquest mateix camp de l’educació, va destacar la capacitat de la ciutat en clau formativa, ja que va recalcar que totes les persones, entitats i altres esdevenen agents educadors.

També, i en clau social, va destacar la gran tasca que fan dos centres formatius de la ciutat com són el Centre de Normalització Lingüística d’Osona i l’Escola d’Adults el Montseny, que gràcies el seu esforç, a banda de formar, ajuden a la integració i cohesió social de la pluralitat ciutadana. Va ser en aquest punt de la conferència on l’alcalde de la ciutat va posar de relleu la importància de les persones en totes les accions de govern, ja que el polític "té el deure d’escoltar el ciutadà". Vila d’Abadal va recordar que les obres que s’estan portant a terme a la ciutat són sobretot perquè les persones que viuen a la zona s’hi trobin millor. El cas del Remei i el carrer Manlleu en són una mostra.

L’alcalde de la ciutat també va exposar el nou sistema de treball amb les entitats culturals i esportives de la ciutat, explicant que actualment es facilita que s’elaborin contractes-programes. Aquesta és la línia de treball de l’Ajuntament, "donar suport incondicional", però fent que l’empresa o entitat sigui capaç de tirar endavant. Un altre cas com aquest és el Banc d’aliments, on Creu Roja i Càritas són les organitzacions que vetllen perquè totes les persones necessitades puguin alimentar-se. En aquest punt també es va anunciar la voluntat de crear una empresa mixta amb Tac Osona en termes de jardineria. Altres polítiques amb l’habitatge també s’han portat a terme amb aquesta línia de treball. És en aquest punt on, Vila d’Abadal, va remarcar que "l’habitatge és un dret fonamental", i com a tal, el consistori vigatà ha endegat diverses accions com la creació de l’Oficina Local d’Habitatge, els pisos socials, gestió de la borsa d’habitatge, i moltes d’altres.

Retornant amb la persona com a màxima prioritat, l’alcalde va anunciar que durant aquest mes de juliol es crearia el "Consell de la Ciutat". Altres accions on la persona és primordial són: el transport urbà gratuït per a les persones grans o la bonificació del 50 % per anar a la piscina de l’ETB Estadi.

També hi van haver paraules per la "promoció de la ciutat", a través de les fires i els mercats amb un fort component agro-ramader. Una comarca clarament rural, s’ha d’impulsar aquest sector, ja que precisament "n’és la seva essència". Per això la ciutat de Vic acull el Mercat del Ram, el Congrés Europorc, el Congrés Eurovacum, el Lactium, o les mateixes màquines expenedores de llet que recentment s’han instal·lat a la ciutat.

Pel què fa el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de la ciutat, l’alcalde va mencionar que aquest instrument marca el model de com serà la nostra ciutat en el futur una ciutat "cohesionada entre tots els barris, amable i sostenible".
Etiquetes:
Política Municipal