27 d'abril de 2024

L'Europa de l'Est s'emporta els premis del 27è Festival Internacional de Música de Cantonigròs

El certamen va comptar amb una molt bona assistència de públic, amb les cadires plenes a tots els concerts.

El Ter 20 de juliol de 2009 a les 18:08
Imatge d'un dels grups participants
El cor més guardonat va ser l’hongarès Bartók Béla Leánykar, que va guanyar en la categoria de cors femenins i en la de cors femenins, masculins o mixtos de música popular. En cors mixtos, el guanyador va ser el Mixed Choir Cons Jan Levoslav Bella, d’Eslovàquia.

En cors infantils va ser Kvitec-The Dacice Children’s Choir, de la República Txeca i en danses, l’Orlyk Ukranina folk dance ensemble, d’Ucraïna.

El 27è Festival Internacional de Música de Cantonigròs va arrencar aquest dijous amb l'acte d'inauguració. Fins diumenge van participar al certamen corals i grups procedents de 38 països del món. El president del festival, Josep Maria Busquets, va destacar que tot i el pas de les edicions la filosofia inicial del certamen es manté i que no hi hagut problemes per poder allotjar els participants en 800 famílies de vint-i-sis pobles d'Osona i comarques veïnes. Busquets destaca que 'molta gent jove' ha entrat en l'acolliment de participants.

Per primer cop ha participat al festival una coral provinent d'Aràbia Saudita. El festival té la participació de grups de procedència tant diversa com Anglaterra, Itàlia, Finlàndia, Colòmbia, Cuba, Veneçuela, Turquia, Israel o Indonèsia. Catalunya estarà ha estat representada per la Coral de Sant Jordi de Barcelona, la Voxalba i l'Abertis de Barcelona i pel Cor Infantil dels Amics de la Unió de Granollers.
Etiquetes:
Cultura