24 d'abril de 2024

Les Masies de Roda convoca el premi literari Miquel Arimany de narrativa

El veredicte del Jurat serà proclamat el dissabte 18 de setembre en acte celebrat al monestir de Sant Pere de Casserres

El Ter 17 de març de 2010 a les 11:53
Miquel Arimany va ser poeta, narrador, assagista, dramaturg, traductor o gramàtic i lexicògraf
El consistori vol reconèixer i impulsar l’obra de l’escriptor i homenatjar-lo amb aquesta convocatòria anual dedicada alternativament a promoure nous valors en narració i en poesia. Miquel Arimany va ser poeta, narrador, assagista, dramaturg, traductor o gramàtic i lexicògraf.

La seva vinculació amb les Masies de Roda va venir per les seves estades estiuenques al mas Pla de Roda (Les Masies de Roda), on reposen les seves cendres, així com a través de les seves freqüents visites a Roda de Ter.

El premi està obert a tota la geografia catalana. Els originals es poden enviar fins el 31de maig. El veredicte del Jurat serà proclamat el dissabte 18 de setembre en acte celebrat al monestir de Sant Pere de Casserres. El premi està dotat amb 1.500 euros i l’obra guanyadora, juntament amb les finalistes serà editada en un volum que presentarà el mateix dia de l’entrega dels guardons.

Miquel Arimany va destacar en diverses disciplines. Com a editor, va donar veu a multitud d’escriptors publicant-los obra i al llarg de quaranta anys. També va dirigir la revista literària "El Pont", i va crear, el "Bloc Maragall" que encara avui arriba a milers de llars del país. També va ser autor d’un diccionari de la llengua i d’obres gramaticals.

El Jurat estarà constituït diverses personalitats destacades. Seran Pilar Cabot, Ramon Balmes, Oriol Pi de Cabanyes i Montserrat Colom. regidora de Cultura de l’Ajuntament de les Masies de Roda.
Etiquetes:
Cultura