El Museu Industrial del Ter col·labora amb el Museu del Prat a la mostra 'Coincidències Insòlites'

dilluns 27 de abril de 2009 14:47h

La dona treballadora és el nexe d’unió entre els dos museus i s'han triat dues peces vinculades: una bitlla i una bobina

L'emblemàtica màquina contínua que s'exposa al MIT

L'emblemàtica màquina contínua que s'exposa al MIT

Escolta la notícia

L'emblemàtica màquina contínua que s'exposa al MIT


Manlleu, | Aquest dilluns es posa en marxa la mostra Coincidències Insòlites, un programa de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona en què hi participen el Museu Industrial del Ter de Manlleu.

En aquest programa de Museus en xarxa, el MIT fa parella amb el Museu del Prat per fer ‘dialogar’ dues peces. L’objectiu és reflexionar sobre aquest objectes, els museus i la història mentre es creen vincles. Jordi Grané, tècnic d’animació del patrimoni del MIT, diu que de moment, i a partir d’avui, la mostra es pot veure al Museu del Prat fins al 7 de juny. Després es traslladarà al MIT i es podrà veure del 15 de juny al 31 de juliol.

La dona treballadora és el nexe d’unió entre els dos museus i, per plasmar-ho s’ha escollit una bitlla d’una de les màquines contínues del MIT i una bobina del Museu del Prat. La bitlla és una peça de fusta on es col·locava el fil, que també es pot anomenar fus. Tal com explica Grané, s’agafa com a exemple del moment en què les dones van començar a treballar massivament a les fàbriques.

A diferència de Manlleu, l’arribada de la industria al Prat de Llobregat es va produir més tard, però va provocar, tanmateix, el trencament de les formes tradicionals de vida. La mostra que avui arrenca té un format senzill i està composta per una vitrina, un plafó i diversos díptics. Segons Danés, el projecte Coincidències Insòlites permet conèixer el fons d’altres museus.

[ Inici ]

Vista prèvia per imprimir  Versió imprimible